Nytårs dag-, aften-, nat og dagen der på.

Let og lækker salat med rester fra køleskabet

Jeg var i går hjemme hos mine forældre, og efter som jeg overnattede der, var der også mine forældres køleskab, som bestemte, hvad min frokost skulle bestå af. Jeg kan virkelig godt lige når jeg er hjemme, og får “fri-leg” med hvad der er i køleskadet. Det var ikke fordi der var så meget i går, men der var lige det som jeg skulle bruge, til at lave en god og mættende salat til frokost.
I grøntsagsskuffen fandt jeg ½ rød peber, noget hvidkål og nogle gulerødder, og i en bøtte var der noget kogt blomkål og kogte gulerødder, som var blevet til overs fra mine forældres aftensmad. Så havde mine forældre også nogle tørrede figner fra julen, som vidst efterhånden gerne ville spises, og så fandt jeg også lidt hasselnødder.

Først snikkede jeg hvidkål og skar rød peber, gulerødder og tørret figne i små stykker, hakkede hasselnødderne og kom det op i en skål.
Af det kogte blomkål og gulerødderne lavede jeg en “dressnig”, ved at blende det sammen med krydderier (chili, karry, paprika, hvidløg, salt og peber).  Jeg tilsatte også lidt vand, fordi jeg syntes konsistensen var lidt for tyk.
“Dressingen” blev rørt sammen med alt det andet.

Jeg syntes selv, at denne salat smager rigtig godt, og at fignerne er i, giver et godt sammenspil med det lidt bitre hvidkål.
Hvis man har lyst til at kræse lidt mere om salaten, vil jeg foreslå, at man rister hasselnødderne inden, og at man kommer lidt flødeost i “dressingen”, så den for en mere cremet konsistens.

Og så ville det bestemt heller ikke have skadet, hvis der havde været noget fersk laks til at spise ved siden af, men jeg var ikke så heldig, var jeg ikke denne gang 🙂

10872575_10205831431523726_334724056_n
For mange er januar = tiden for slankekur eller livstilvomlægninger. Og der hvor jeg kan blive helt trist om mit madglade hjerte er, når jeg ser nogen sidde med en kedelig salat, hvor der ikke er den store næringsværdi. For sagen er, at selv om man ønsker at tage sig, og derfor skal ligge i kalorieunderskud, så skal man også huske, at få de ting som kroppen har brug for, så derfor hjælper det ikke at fjerne alt hvad der hedder fedt fra sin kost. Og så skal det også siges, at hvis man indtager en salat bestående af ice berg, tomat, agurk, gulerod mm, så bliver man meget hurtigt sulten igen – hvilket ikke er underligt, kan har jo ikke givet kroppen det, som den har brug for, så selvfølgelig beder den om mere. Og det er bestemt ikke salat den vil have denne gang. Og så er der også det med fedt, at det gør at mavesækkens tømmes langsommere, og stimulerer frigivelsen om leptin, som er et hormon, der øger mætheden.
Der ud over er det også en god ide at få noget protein til alle sine måltider, og dermed også til sin salat, da det også giver en god mæthedsfølelse, og så er proteiner så at sige kroppens byggesten. Og når kan ønsker at tabe sig, er det som oftest fedtprocenten man gerne vil have ned, mens man enten bibeholder sin nuværende muskelmasse eller øger den. Og i den forbindelse er det essentielt med proteiner, da risikoen for at man også taber muskelmasse ender vægtabet er støre.
Men alt i alt vil jeg gerne slå fast, at selv om man er på kur, skal man stadig behandle sin krop med respekt, og give den noget mad, som den har gavn af, og som gør den stærk. For hvis ikke kroppen for det den hat brug for, kan vi heller ikke forvente, at den fungerer optimalt 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårs dag-, aften-, nat og dagen der på.