(Anti)Sund start på dagen

Lækker mad, træningsfri og arbejde

I lørdags holdt jeg fri fra træning, og forkælede min krop med god mad og afslapning ingen jeg skulle på arbejde om aftenen. Vejret var skønt, så det meste af dagen blev brugt i haven, hvilket også resulterede i, at jeg fik lidt for meget sol, så jeg lignede en tomat i hoved.

Det var mig, som havde fået æren af at lave aftensmad. Når jeg laver mad, er det ofte, at jeg laver noget, som er inspireret af palæo, men denne gang blev det en vegetarisk middag, som bestod af: En salat med hvedekerne, humus, ristet rugbrød og en “tærte” uden bund. Tærten havde jeg fået inspiration fra på www.spisestuen.dk

Salaten lavede jeg i god tid, så den kunne stå og trække i køleskabet, nogle timer ingen den skulle spises. Salaten bestod af reven gulerod, fint skåret låg og peber, en lille håndfuld hakket salat blade, en pæn håndfuld hvede kerner, et skvat oliven olie og et skvat eddike.

Med humusen snød jeg lidt, og havde købt kikærter på dåse, som jeg blendet med hvidløgssalt og purløg.

Rugbrødsstængerne: Her havde jeg nogle skiver rugbrød, som jeg skat i strimler, kom olie og salt på. Derefter kom jeg dem i ovnen ved lav varme, til de var blevet sprøde.

Tærten, som egentlig mere er en æggekage med meget fyld bestod af:

  • En pose frosen svanpe mix (ca. 400 g)
  • En lille pose frosen spinat (400-600 g)
  • Tomater, skåret i skiver
  • 4 æg
  • lidt mælk
  • Salat ost i tern
  • Salt og peder

Først kom jeg svampe og spinat på panden, smagte til med salt og peber, og lod det stege/koge til det meste af vandet var fordampet.Derefter kom jeg det i en smurt tærteform, med en diameter på ca 30 cm. De 4 æg piskede jeg sammen med lidt mælk til en ens artet masse, som jeg hældte over svampene og spinaten. Derefter lagde jeg jeg tomatskiverne oven på, kom salat osten på, og gav det lidt over 30 minutter i ovnen ved 200 grader celsius.

Aftensmad

Om aftenen skulle jeg på arbejde fra 19:30-00:30, som afløser, på en anden tank, end den jeg normalt arbejder på. Da jeg mødte ind, sagde hende jeg afløste, at jeg var nødt til at prøve deres kaffemaskine, for den var super nice. Først tænkte jeg, at det da var noget underligt noget, for vi har jo en kaffemaskine, hvor jeg selv arbejder, og den er da ikke noget særligt – men jaja. Først kunne jeg ikke se, hvor deres kaffemaskine var, for kiggede efter den model, som vi også har. Men jeg fandt den, og jeg må indrømme, at deres kaffemaskine er indret mindre end FANTASTISK! Den kunne give mig mere eller mindre alt, hvad jeg kunne have lyst til. Varm kakao, Varm kakao med karamel smag, the med forskellig smag, kaffe med og uden mælk, kaffe med sirup, latte med vanilje smat, chi-latte med forskellige smage, kold mælk med forskellige smage og meget mere. Hvis ikke det var fordi, at det ville være spild af resurser – og fordi der blev ved med at komme kunder – ville jeg gerne have smagt lidt på alle drikkene fra den, og så hælde det ud, som jeg ikke brød mig så meget om. Hvad man ellers kan sige er, at der sker en del mere der, end der normalt gør hos os. For at vende tilbage til kaffemaskinen, så var den få fantastisk, at jeg var nødt til at tage nogle billeder af den ! 🙂

Kaffemaskine

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(Anti)Sund start på dagen