Nytårsforsæt eller mål for det nye år?

Nytårs dag-, aften-, nat og dagen der på.

Den 31. december startede som så mange andre morgner for mig, nemlig med en tur i fitness. Det specielle ved fitness i dag var, at instruktøren havde bagt kransekage (og ikke den sunde af slagsen), hvilket vidst efterhånden er en tradition – han har ihvertfald gjort det to år i træk, og han er bestemt ikke dårlig til det. Jeg spiste godt nok ikke nogen stykker kransekage lige efter træning, men valgte istedet at gemme dem til senere – Hvilket jeg var utroligglad for, da jeg om natten havde en 5-6 km at gå hjem, som i fuld tilstand virkede uendeligt meget længere.

Vi (min kæreste og jeg) skulle holde nytår hos en fra min kærestes gamle HF klasse, og efter som jeg havde påtaget mig tjansen at lave salaterne til aftensmaden var jeg der som den første, og fik lov til at udfolde mig i køkkenet, mens ham der boede der var ude at handele det sidste ind. (Jeg havde på forhånd givet en indkøbsliste til hvad jeg skulle bruge). Så jeg gik i gang med at koge, stege, snitte, hakke, røre, blande og smage til. Den største udfordring var at finde skåle som jeg kunne blande i, da det var nogle vel voksne portioner jeg havde lavet.
Det blev til 4 salater:
1. Broccolisalat med ristete hasselnødder, tranebær og bacon i en skål ved siden af (i det tilfælde at ikke alle spiste kød eller svin – hvilket viste sig at være et godt valg.)
2. En rødkålssalat med fint snittet løg, appelsin, salatost og ristet hasselnødder.
3. En hviskålssalat med fint snittet læg, æbler og pærer i tern, kikærter, ristet hasselnødder og en olie-eddikedressing.
4. en salat med dampede spiskål, kogte kartofler, chiliolie og lidt dild-krydderi.
Der til var der to slags cremefraise, en med dild og en med hvidløg, kogte kartofler, kartofler bagt i ovnen, grøn peber sovs (pulversovs – fint skal det være) og en rigtig lækker oksesteg. MUMS!
10884909_10205749929846235_719743662_n
Senere fulgte festen, og alt hvad der hører til – og der blev ikke sparet på noget 🙂 Selv om jeg dagen efter havde ønsket, at jeg havde sparet lidt på alkoholden, da jeg dagen efter ikke var helt på toppen. Men jeg fortryder det ikke og ville ikke have været foruden den oplevelse (læs: eller tømmermændene kunne jeg godt have været for uden!). Dog havde jeg været forudseende, og bagt (indbagt) pizza på forhold, som bare skulle en tur i mikroovnen. Det var bestemt ikke en “sund” pizza, men hel klart sunder end dem fra et pizzaria.
Jeg havde lavet pizzaerne af: æg, hvedemel, grahamsmel, gær, mælk og lidt salt. Den ene pizza var en helt klassik pizza med skinke og ost (læs: masser af ost). Den anden pizza var med lassange (havde en rest i køleskabet, og den skulle jo ikke gå til spilde). Jeg var lidt spændt på resultatet af den med lassange, men når man kan købe pizza med spaghetti og kødsauce, så burde det kunne gå – og resultatet var da heller ikke så ringe igen. Begge pizzaer var smurt med rød pesto, da det var det, jeg havde ved hånden.
Efter at dejen havde hævet i ca. 1 time blev den delt i to, rullet ud, fyldet kom på, pizzaen blev lukket. Derefter efterhævede den i ca. 30 minutter, inden de blev bagt ved 200 grader celsius ved varmluft.
Da de var gode efter to dage i køleskab og en tur i mikroovnen,  ville jeg have ønsket, at jeg havde smagt dem som nybagte, for der må de gadt nok have været lækkere!
10888183_10205749929726232_281242476_n

10917518_10205749930486251_1248602307_n

 

Og fordi det var 1. januar, måtte maden gerne spises i sengen 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsforsæt eller mål for det nye år?