Lidt om studiet og lidt om aftensmad

Health & Rehab SCANDINAVIA messe i Bella centeret

Jeg havde studie dag i dag, men igen blev den ikke brugt på at læse. I stedet blev den brugt på at tage på rehab messe inde i Bella Centeret. Det var min mor, som er ergoterapeut, som havde skaffet mig et adgangskort, fordi hun mente, at det ville være lærerigt for mig, både i kraft af mit studie, men og i forbindelse med mit arbejde.

Først tænkte jeg, at det nok ville blive lidt kedelig at se på diverse hjælpemidler, men de 4-5 timer, som vi var der inde, fløj afsted. Der var selvfølgelig nogen til, som jeg syntes jeg langt mere spændende end andre. Min mor, som er ergoterapeut, kiggede selvfølgelig efter nogle andre ting end jeg, men når hun så begyndte på en lidt længere snak, gik jeg lidt rundt ved de nærmeste stande, så på hvad de havde og hvis de havde nogle gode reklameting (eller små indpakkede chokolader) tog jeg dem med mig.
Jeg fik set rigtig mange ting, som jeg aldrig har set før, og jeg har sikker ikke registreret alle de ting der var, netop fordi der var SÅ mange ting.
Nogen af de stande, som fangede min interesse mest, var blandt andet:

– Arla Foods amba, som har langeret to forskellige drikkeyoghurt beriget med protein, en med vanilje og en med hinbær, og en proteinberiget yoghurt, som smagte som æblekage med cremefraise, virkelig gode, og geniale til dem, som er småt spisende.
Se produktet her:  http://www.arla.dk/produkter/brands/protino/

– Gloria Mundi Care, som har lavet et ur til blinde, som er helt utrolig stilfuldt, og som fungerer ved, at der er to små kulger, en for minutter og en for timer, som bevæger sig rundt, dels på skiven, og dels på kanten af skiven.
Se produktet her: http://dk.gloriamundicare.com/the-bradley-fra-eone-ur-for-svagtseende-eller-blinde.html.

– En mobil personligt, som for eksempel gør det muligt, at få forflyttet en person fra sin kørestol og over i en kano. Jeg synes, at det er en helt igennem fantastik ting, da det netop kan være med til at give en person, som normalt ikke har mulighed for det, fordi det er for tungt/besværligt, at få dem flyttet uden et hjælpemiddel.
Se produkt: http://www.handikano.dk/product-category/levabo-lifte-til-forflytning.

Og så var der også rigtig mange andre stande, som fangede min interesse, specielt dem, som gjorde det lettere for børn og unde, at få en så normal hverdag som muligt, men jeg kan desværre ikke huske navnene på dem alle sammen, og fik ikke taget en folder med fra alle de stande. øv. Men noget af det, som jeg også synes fortjener at blive fremhævet, er dem som laver mad til personer med dysfagi (fejlsynkning), som stræber i mod at gøre det muligt for personen med dysfagi at drikke og spise, uden at risikere at blive kvalt, fordi det kommer ned i luftrøret. Det kan gøres ved at tilsætte fortykningsmiddel til væsken, og ved speciel kost, som jeg endnu ikke helt forstår, hvordan man laver. Om det smager godt, aner jeg ikke, men jeg må indrømme, at jeg aldrig håber, at jeg bliver nødsaget til at spise det, for appetitligt synes jeg ikke, at det ser ud – vi har en på plejecenteret, hvor jeg arbejder, som får det. Men det er blandt andet firmaer som www.Toft-Care.dk og www.Nutricia.dk, som forhandler det. Der er sikkert mange andre, men disse var ude på messen. Så selv om jeg intet har fået læst i dag, så føler jeg bestemt ikke, at jeg har spildt min studiedag, da jeg har set og lært så mange nye ting, samt haft en rigtig hyggelig dag sammen med min mor 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om studiet og lidt om aftensmad