Når køleskabet er fyldt ..
Lige for tiden mit køleskab er fyldt med en masse fantastisk frugt og grønt, hvilket desværre ikke sker så ofte, men i sidste uge følte jeg, at det var tid til en omgang krops forkælelse med en ordenlig vitaminindsprøjtning, så der blev slæbt vare hjem til den helt store guldmedalje. Men med alle de friske råvare i køleskabet, kræver det også, at man gør noget ved dem, så de ikke når at blive kedelig, og i værste fald skal smides ud.
Det har betydet, at jeg i den sidste uge primært har levet af frugt og grønt (morgen, middag, aften), så har det også udfordret min kreativitet, får jeg måtte indse, at jeg nok ikke kunne nå at få det hele spist i sin rå from. Det har først til, at jeg har taget de første skridt ind i kunsten at sylte frugt og grønt. Jeg har aldrig før selv stået for at lave syltetøj eller sylte grøntsager, da det altid er min mor der har gjort det, men nu følte jeg, at det var på tide at blive fortroelig med det. Så hvad har jeg syltet? Jamen jeg har syltet ingefær og gulerødder, og så en lille portion jordbær-kiwi syltetøj.
Udover at sylte, har jeg lavet frugtgrød, bagt banan-avocado muffins, laves gulerods suppe, smør stegete championgs, bønne og aspsargs fritter, ovnbagte kartofler, gulerødder og broccoli, lækre salater med hjertesalat og broccoli-boller, samt fyldt min fryser med banander, champions og mango skåret i tern.
Så ja, der har været gang i det lille, kreative, køkken, hvilket jo også var et af mine nytårsforsæt, hvis nogen har læst med så længe 😉
Ingen kommentarer endnu