Banan-avocado muffins

Gullerossuppe med kokosmælk

Jeg havde fået anskaffet mig en pokkers masse gulerødder(læs: 6 kg), og da nogen af dem var lidt triste i enderne, valgte jeg, at lave en suppe af dem, da jeg ikke ville kunne nå at spise dem, inden da blev dårlige. Så alle de triste gulerødder kom i stor gryde, og så blev de forvandlet til en dejlig, sund, let og ikke mindst billig suppe.

Til suppen har jeg brugt:
– Gulerødder (ca. 3 kg).
– 1 dåse kokosmælk

Topping:
– Kokos mel
– Hørfrø
– Peanut butter

Fremgangsmåde:
– Gulerødderne koges (uden salt).
– Vandet fra kogningen hældes fra gulerødderne. Gem noget af kogevandet, så du kan bruge det til at korrigerer konsistensen på suppen.
– Tilsæt Kokosmæl og blend til konsistensen er ensartet. Ønskes en tynder konsistens, tilsæt vandet du tog fra efter kogningen.
– Smag til med salt og peber.

Serveres varm, toppet med  kokos mel, hørfrø og peanut butter, for at give et ekstra pift 🙂

123

 

Bonus info:
Lidt bonus information omkring suppen.
For at starte med det essentielle i suppen, nemlig guleroden, så den det en grøntsag rig på betakaraton (det rød/gule farvestof i gulerødder), som i kroppen bliver omdannet til A-vitamin i kroppen, samt kalcium (Kalcium har betydning for muskelsammentrækning, impuls-ledning i nerverne, størkning af blodet og blodtryk)  og fibre. Så vi kan vist hurtigt blive enige om, at det er spise de smukke orange grøntsager, og når gulerødder så koges, bliver det lette for kroppen at optage næringsstofferne.
I forbindelse med at man spiser gulerødderne, vil det være en fordel at spise dem sammen dem sammen med noget fedtstof, da A-vitamin er et fedtopløseligt. Så kort sagt, uden fedt får vi ikke glæde af de dejlige A-vitaminer.
Så udover at det giver en dejlig smag, er kokosmælken og peanut butteren også med til, at A-vitaminet kan optages.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Banan-avocado muffins