Første fri weekend siden uge 27 og julebag.

Proteinrigeboller

Nu hvor jeg har studiefri (læs: juleferie), har der været lidt mere tid til at eksperimenterer (læs: lege) lidt i køkkenet. Det kom i lørdags til udtryk i form af disse boller, som jeg har lavet af en hel standart bolledej af hvedemel – dog med et lille pift. Jeg lavede to deje, hvor af jeg udskiftede noget af melet med proteinpulver.
I den mørke dej har jeg tilsat proteinpulver med smag af chokolade og med smag af Rom&Rosin, hvis til jeg også kom nogle rosiner i, for at understrege Rom&Rosin delen. I den lyse dej har jeg brugt proteinpulver med smag af Marzipan-Christmas-Cake, helt normalt vaniljesukker og lidt hørfrø.
Til bollerne blev der brugt noget af begge deje, som jeg rullede ud til en “pølse” og derefter lavede en snoning.
De første boller jeg lavede, blev snoningerne ikke specielt pæne, men de sidste par stykker syntes jeg faktisk blev rigtig pæne. M in tange bag denne blanding af mørk og lys dej havde selvfølgelig været, at man også skulle kunne se det, når bollerne var færdigbagt. Men sådan blev det ikke helt – desværre, men brækker man bollen op, kan man godt ane det, og skær man bollerne over, fremgår det igen lidt tydeligere. Ganske fint 🙂
Lige da bollerne var nybagt var krummen rigt dejlig saftig og luftig. I dag, to dage efter bagning er bollerne blevet mere bestandige og lidt tørre/seje i krummen. De smager stadig ganske godt, men en tur på brødristen og lidt smør, gør kun bollerne godt 😉

Jeg tror dog ikke, at jeg vil betegne disse boller som sunde – de er ihvertfald ikke bagt med den hensigt – men grundet den øgede mængde protein, er der mere næring i, end der havde været i en hvedemelsbolle.

Og så er der jo heller ingen som har sagt, at alt hvad man spiser skal være sundt, man skal også have lov til at nyde 😀

proteinboller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første fri weekend siden uge 27 og julebag.