Eksamen - imorgen

Familiebesøg

Jeg har efterhånden boet i min lejlighed i 3 måneder, og jeg havde endnu ikke fået inviteret mine forældre på aftensmad, og så var der ingen fra min (lille) familie, som havde set den. Så i går, mens jeg var på arbejde, fik jeg den tanke, at det da kunne være hyggeligt, hvis mine forældre, farbror og tante kom det middag lørdag (læs:i dag). Så i går, omkring kl 19, sendte jeg en sms til min far, for at hører om ham og min mor havde lyst til at komme hjem til mig omkring kl 17 dagen efter, og om min far ville spørge min farbror om ham og min tante også havde lyst til at komme. (Det virker måske lidt mærkeligt, at min far inviterede på mine vegne, men var på arbejde, så kunne ikke selv ringe). Jeg var dog lidt i tvivl om, om min farbror og tante ville komme, da det ikke var i specielt god tid, jg havde inviteret. Under et døgns varsel. Men de takkede ja, og så måtte jeg jo til at tænke over, hvad jeg kunne serverer for dem. Det var på forhånd bestemt, at det skulle være noget med kartofler, for havde ca. 2 kg kartofler med på tanken, som jeg var i færd med at bage i ovnen. Men der skulle jo også være noget ud over kartoflerne. Jeg havde også noget butterdej, et æble, en pære og noget hvidkål i køleskabet, som skulle til at bruges, i fryseren  havde jeg noget hakket svin og kalv, og så var det bare at bruge sin fantasi. Jeg ville også gerne lave noget med kikærter og svesker, så da jeg kom hjem, blev kikærter og svesker sat i blød (i hver deres gryde).

Menuen blev som følger:
En bund af kødfars, med kartoffelmos over, indpakket i butterdej og bagt i ovnen.
En salat bestående af: kikærter, hvidkål, grønkål, æble, pære, ristet hasselnødder samt en olie-eddike-dressing.
Til dessert: Sveskegrød med fromage fraise (oprørt med vaniliepulver) og toppet med chokolademüsli.

 

Opskrift:
En kødfars bestående af 700g hakket kalv/flæsk, 3 æg, mel til en passende konsistens og krydderier fordeles hen over midten på butterdejs stykket (jeg havde købt en færdiglavet).
Oven på farsen lægges et lag af kartoffelmos (min var lavet på ovnbagte kartofler, med lidt smør og sødmælk). Oven på kartoffelmosen lagde jeg nogle små klatter smør, inden jeg pakkede butterdejen rundt om.
Jeg gav den ca. 45 minutter ved 200 grader (celsius), varmluft.

Til salaten startede jeg med at koge de kikærter, som jeg havde sat i blød i går. Da de var kogt og kølet af, blandede jeg dem med færdighakket grønkål. Snittet hvidkål, skåret æble og pære i stykker. Dertil lavede jeg en blanding af ca. ½ del olie og ½ del eddike, samt lidt rørsukker, som jeg rystede godt, og hældte over.
Mens butterdejen var i ovnen, havde jeg sat et lille ildfastfad med hasselnødder i ovnen i ca 15 min. Hasselnødderne kom jeg over salaten lige inden jeg serverede den, så de stadig var lune og sprøde.

Til desserten havde jeg kogt 400g svesker (stadig liggende i det vand, som de var lagt i blød i) med lidt sukker. Mængden af vand man bruger, afhænger af, hvor tyk/tynd man ønsker grøden.
Derefter anrettet i portionsglas og toppet med vanilie fromage fraise om chokolade müsli.

 

IMG_2923.JPG

IMG_2921.JPG

IMG_2919.JPG

IMG_2918.JPG

IMG_2924.JPG

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamen - imorgen