Små "tærte"-muffins

Chokolade-sund-kaloriebombe-bønne-kage

Denne kage er super lækker, og så mætter den rigtig godt. Den er uden mel, mælk og sukker, og består primært af bønner, nødder, æg og lidt god mørk chokolade. Den går indunder den kategori, som de fleste vil betegne som “en sund kage”, men her er det vigtigt at huske, at sund og kalorielet ikke er synonymer 😉 Men spis denne kage med god samvittighed og nyd den, som en hver anden kage, da den fortjener det.

Grundopskriften har jeg en veninde, og derefter har jeg tilpasset den lidt, så den er blevet mere mig. Hvor hun har opskriften fra, ved jeg desværre, så derfor er der ikke et link til den person, som oprindeligt har lavet opskriften.

Jeg har lavet den med dobbelt bagepulver og natron, så den bliver lidt mere “luftig” Og så havde jeg lavet en nøddecreme og smurt på toppen og kommet ind i midten.

Chokoladekage uden mel og sukker, med sorte bønner:

  • 200g kogte sorte bønner( lægges i blød 12 timer inden brug, derefter sættes over i rent vand og koges til de er møre), men bønner på dåse (1 dåse) kan også bruges.
  • 100g blødt smør
  • 75g palmesukker eller ca 7-8 dadler der blendes og blandes med lidt kogende vand så det bliver æblemos-agtigt
  • Korn af 1/2 stang vanilje
  • 100g smeltet chokolade
  • 1 nip salt
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bagepulver (jeg brugte 2 tsk)
  • 1/2 tsk natron (jeg brugte 1 tsk)
  • 5 æg
  • Evt ekstra chokoladestykker

Fremgangsmåde:

  • Blend bønnerne i en foodprocessor eller blender,
  • kom smør og palmesukker/dadelpuré i og blend til massen er glat og samlet.
  • Kom smeltet chokolade i og blend igen.
  • Kom vanilje i og kakao, bagepulver og natron sammen.
  • Blend æg i et ad gangen.
  • Evt bland ekstra chokoladestykker i.

Fyld kagemassen i 12-14 muffinforme og bag ved 185 grader i 30-40 minutter, eller tilbyde er bagte, ELLER hæld i springform eller andet fad og bag ved 185 grader i 45-50 minutter eller til den er bagt.

Nøddecreme:

  • 150 g nødder (mandler, hasselnødder eller hvad man bedst kan lide).
  • 2 spsk kakaopulver
  • 15 dadler
  • Lidt vand.

Rist nødderne i oven i ca 15 min (kan gøres samtidig med at kagen er i ovnene), og lad dem køle af. Blend nødder sammen med dadler, kakaopulver og vand. Tilpas konsistensen med vand.

Pyntet med kokusmel.

  • 11

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små "tærte"-muffins